Wandelroutes Gorinchem

Het rivierenlandschap is met zijn uitgestrekte vergezichten over uiterwaarden en rivieren, dijken en landweggetjes langs fruitboomgaarden en dorpen een perfecte bestemming om te verkennen ter voet. 

Hieronder geven een aantal suggesties voor mooie wandelroutes door de omgeving:

  • Het Vurensche polderpad is een wandeling van 15 kilometer en start op de parkeerplaats van Fort Vuren. Rondom Vuren is het prachtig wandelen langs de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Waal en de Linge en over historische paden in het mooie buitengebied van Vuren.
  • Er zijn 4 Linielandschapswandelingen: rondje Giessen 7 kilometer, rondje Bakkerskil 8 kilometer, rondje Altena, 12,5 kilometer en rondje Woudrichem, 13 kilometer. Je wandelt langs forten, kazematten, sluizen, schuilplaatsen, molens, een kasteel en vestingstad.
  • Goilberdingenpad, wandel door weilanden en de uterwaarden van de Lek, langs Fort Everdingen, over historische dijken en dwars door boerenland. Ontdek de natuur van Culemborg en de militaire culturhistorie van het landschap.
  • Rhenoijsepad, volg de Linge langs Rhenoy en Acquoy met afwisselende boerenweggetjes en dijken en historische gebouwen van de Niuewe Hollandse Waterlinie.
  • Pluk- en pickroutes, de 11 kernen van de Biesboschlinie zijn met elkaar verbonden door 19 wandelroutes waarlangs je picknickplaatsen, verkoop bij boerderijen en rustbankjes tegenkomt, Kijk ook op www.biesboschlinie.com
  • Alblasserwaard en Vijheerenlanden heeft een uitgebreid wandelroutenetwerk van 570 kilometer wandelroutes. In het gebied vind je meer dan 400 knooppunten, te herkennen aan een routepaal met een nummer erop, deze zijn ook terug te vinden op de gedetailleerde wandelkaart langs de routes en de volledige wandelkaart is te koop bij de VVV in Gorinchem. Meer weten over het wandelroutenetwerk? Zie www.wandelenindepolder.nl
  • Er zijn verschillende molenwandeltochten: het Goudriaanspad, Langs de Linge, Lammetjespad en het Kinderdijkpad.
  •  

Onderweg zijn er diverse gezellige en goede mogelijkheden om te stoppen om iets te eten en/of te drinken.